Napiszę tak - wchodzę teraz na forum i co widzę?
- forum po polsku "sprawy dotyczące forum"
- akademia lemologiczna - "akademia lemologiczna"
- hyde park -"Ja Remuszko"
I powiem szczerze - od razu chce się uciec! Mam na myśli ewentualnych nowych czytelników, którzy jescze nie mieli szansy poznać miodu pisarstwa Remuszki.
Nie wykluczam nawet pytania, a gdzie mnie przekierowała ta wyszukiwarka?
No dlaboga! - strona tytułowa powinna być jednak jakoś atrakcyjna.
Przyciągać magią pojęć, niech to będą czarne dziury, fizyka kwantowa, modne dylematy współczesnego świata, no coś - co przyciąga uwagę, skłania do kliknięcia w głąb, nawet jak ostatecznie okaże się on pusty. Dlatego sądzę, że powinno być więcej nagłówków. Z sześć, no chociaż pięć.
Rozumiem, że do wydzielenia czysto lemowego opozycji nie ma? To byłyby cztery. Dałbym piąty, czyli jednak podzielił jakoś forum powazniejsze na; czytane, oglądane zatem filmowo literackie etc.; i fizyki, czarne dziury oraz inne gwiazdy czy ewenementy teorii kwantowej, świat za 123 lata...
Także skłaniałbym się ku temu co pisze Q;
Nie, nie sądzę. Przyda się jednak dział z większą (samo)dyscypliną wypowiedzi niż HP, zarezerwowany dla tematów Lema wyraźnie interesujących,
Nie chodzi o niską ocenę, a o kryterium podziału: np. UFO to co? A religijna? A..a...a...
Jest to jakiś problem, ale do ogarnięcia - ja osobiście dałbym do hyde. A jeśli na poważniej to do filmowo literackiego. Wtedy z nutką piżmopsychologizowania
Ale przecież jak coś ścisłe się nie wpasuje - to taki problem? Jeśli kilka tematów będzie nie do końca trafionych z braku rubryczki? Ja tu nie widzę problemu. Pisze o ewidentnych rozjazdach, bo co robi "właśnie zobaczyłem" w forum po polsku? Toż to czysty hyde. Magma o wszystkim i niczym. Jętka jedniodniówka
A "właśnie stworzyłem" wymagające jednak inwencji hyde - nie powinno być odwrotnie?