Polski > DyLEMaty

Życie / Entropia / Informacja

<< < (41/42) > >>

Q:
Oho, zaczynasz być sceptyczny ;)

--- Cytat: xetras w Września 23, 2022, 06:47:33 pm ---Jakoś nie ogarniam czlowieczego rytmu serca z planetą. Jak on to zdołał połączyć ?
--- Koniec cytatu ---

Najwidoczniej wiarygodniej, niż zdołał udokumentować kwestię sześciosekundową, skoro redakcja "Scientific Reports" to przyjęła ;)

--- Cytat: xetras w Września 23, 2022, 06:47:33 pm ---Oni chyba nie są takimi dyletantami
--- Koniec cytatu ---

No, nie wiem... Owszem, zatrudniają paru - piszących dość dziwne rzeczy, do podejrzanych periodyków - naukowców, choćby przywoływanego McCraty'ego, ale obaj szefowie (Childre i Martin) akademickiego backgroundu nie posiadają.

--- Cytat: xetras w Września 23, 2022, 06:47:33 pm ---tylko ta muzykoterapia i inne działania są jakby non-profit
--- Koniec cytatu ---

Mam wrażenie, że właśnie for profit (zobacz na ichniej stronie ile rzeczy komercyjnie oferują - certyfikaty, kursy, produkty):
https://www.heartmath.com/
Co stanowi kolejny ważki powód by szczególnie uważnie przyglądać się ich twierdzeniom (mogą być w nich niebezinteresowni, mówiąc wprost).

--- Cytat: xetras w Września 23, 2022, 06:47:33 pm ---Dogrzebalem się do tego:
Doc Lew Childre i Howard Martin - Heart Zones
(Czy to ta ich słynna muzyczka ?)
--- Koniec cytatu ---

W każdym razie - jej część.

xetras:
O kurde - bit logiczny może być jednocześnie 0 i jednocześnie 1 - inaczej to qbit.

Profesor Andrzej Dragan u mnie na propsie - a głos pani redaktor w radio wnet tak mnie rozstraja lirycznie, że aż z miłą chęcią posłuchałem o tegorocznej nagrodzie Nobla z fizyki.
Na miejscu pani redaktor ze strachu bałbym się o cokolwiek zapytać.
Ona bardzo brawurowo sobie poczyna.
[Magdalena Uchaniuk - Gadowska, czyli żonka Witolda Gadowskiego]
bardzo radiowy głos

Podtytuł:
Dragan: Einstein się mylił.
Nasza rzeczywistość jest dziwniejsza niż się zdaje.
Przypomniał mi się cykl komiksowy o myślolotach, rysowany przez Witolda Parzydło ze scenariusza Stefana Weinfelda. "Opowieści nie z tej ziemi" to była mocna rzecz w Relaxie, gdzie było niewiele narracji obrazkowej SF.
Przypomnę - myśloloty były szybsze od światła.

xetras:
Psjonicy w praktyce ogarniają także czasoprzestrzeń w bezpośrednim otoczeniu i raczej by ich nie ujęto jak w "Raporcie mniejszości" PH.K.Dicka.
Bo - nie byłoby powodu do tego.
Np. Ossendowskiego, Potockiego, Irlmayera, Messinga, Klimuszki.
(Artefakty stanowiły katalizator prognoz).

Q:

--- Cytat: xetras w Kwietnia 23, 2023, 11:20:39 am ---Psjonicy
--- Koniec cytatu ---

Mowa o rzeczy nieudowodnionej...
https://www.allthescience.org/is-there-any-evidence-for-psychic-abilities.htm

xetras:
Dowodzenie fabuły to czynność jałowa.
Jakiej statystyki użyć?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona