1
Hyde Park / Odp: Fotokawiarnia pod zardzewiałym robotem
« Ostatnia wiadomość wysłana przez olkapolka dnia Dzisiaj o 05:46:13 pm »Gang Olsena: Olsen wymyka się obławie...A nie Różowa Pantera?

Interferencja czasoprzestrzenna?

Gang Olsena: Olsen wymyka się obławie...A nie Różowa Pantera?
Czasami nieobecność to grzech, czasami śmiertelny. Na ogół nie dla nieobecnego, co prawda.Tak g r a się jak przeciwnik pozwala
Trump dobija Ukrainę.Nie
Jak dostałeś 17 sierpnia?Chyba się rąbnąłem, bo jak próbowałem zrekonstruować, to mi wychodzi, że rozumowanie ok, ale pasuje do 16 lipca. :-)
Następnie Cheryl zdradziła Albertowi, w którym miesiącu się urodziła, a Bernardowi którego dnia.Odpadają maj i czerwiec (każdy z nich zawiera datę z unikalnym dniem).
Po tym wszystkim pierwszy z nich stwierdził: Nie wiem, kiedy są urodziny Cheryl, ale wiem, że Bernard też tego nie wie.
Drugi zaś powiedział: Na początku nie wiedziałem, kiedy są urodziny Cheryl, ale teraz już wiem.1) Zostały lipiec i sierpień, więc Bernard musiał usłyszeć jeden z dni: 14, 15, 16, 17.
I już na sam koniec Albert dodał: W takim razie ja też znam datę urodzin Cheryl.Gdyby to był sierpień, to Albert nie mógłby zdecydować, czy 15, czy 17.