Polski > Hyde Park
Patriotyzm polski
Stanisław Remuszko:
Ło Jezu, a skąd wiesz?????
Aleś mnie zadziwił...
Wedlowska jest Twoja. Nie dałeś szansy nikomu...
Ty, ale nie zaglądaleś do gugli?
VOSM
maziek:
Nie, i nie wiedziałem. Ale pomyślałem sobie, że skoro pytasz to żaden z Kaczyńskich, spindoktorów jeszcze wtedy nie mieli, no to tak zacwaniakować mógł tylko Dorn.
Stanisław Remuszko:
Na początek postawiłbym takie kwestie:
1. Gdybyś mógł na stałe zamieszkać i pracować w innym kraju, i miałbyś tam ogólny standard materialno-usługowy wyższy o iks procent od swojego obecnego (zarobki, majątek, możliwości, etc.) - czy przeniósłbyś się tam z Polski? Na ile odpowiedź jest uzależniona od iks?
2. Czy obecne podziały między Rodakami w ciągu najbliższych kilku lat wzrosną, zmaleją, nie zmienią się?
3. Czy w ciągu kilku najbliższych lat Unia Europejska wzmocni się, osłabnie, nic istotnego się nie zmieni?
VOSM
pjes: a teraz golę się i idę do sali 303 na proces generała Kiszczaka
maziek:
Z braku czasu na szybciora:
ad.1 To jest bardziej skomplikowane. Mógłbym. Niekoniecznie z powodu iks.
ad.2 Wzrosną. Muszą wzrosnąć, skoro siła polityczna na którą głosuje ok. 30% wyborców widzi w nich podstawę swego bytu, pielęgnuje je i wzmacnia. W każdym razie póki będzie kryzys i brak odbicia - to będą wzrastać.
ad. 3 Unia się nie zniknie ale państwa, które ją zorganizowały i podtrzymują obecnie jej istnienie będą musiały coś zrobić, bo wyborcy w ich krajach nie wytrzymią tego. Albo ktoś odpadnie albo jakieś zasadnicze zmiany nastąpią w dzieleniu pieniędzy. Dla krajów spoza nie będzie wielkich różnic.
Stanisław Remuszko:
Ad 1. Ale czy przeniósłbyś się ? ? ? (pytałem)
Ad 3. +/-/= ? ? ? (pytałem)
VOSM
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej