Warning: session_start(): open(/home/klient.dhosting.pl/ijontichy11/.tmp//sess_466e58196f4d410a1fdd3ea46c213f20, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in /home/klient.dhosting.pl/ijontichy11/www/forum/Sources/Load.php on line 2530

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /home/klient.dhosting.pl/ijontichy11/.tmp/) in /home/klient.dhosting.pl/ijontichy11/www/forum/Sources/Load.php on line 2530
Jesteśmy przerażeni!!!!POmocy!!!

Polski > DyLEMaty

Jesteśmy przerażeni!!!!POmocy!!!

<< < (2/6) > >>

Zizia:
I pisałam o PObieżności a nie rozbieżności :D

Bladyrunner:
Co masz do Ameryki? A poza tym jaki kraj twoim zdaniem zasługuje na więcej uznania?

-Zizia:
Nie wiem co się dzieje,ale nie mogę nic zamiescić,bo piszą mi,że ktoś taki jak ja juz istnieje...

-Zizia:
Dobra,ale nie o tym będe pisać.Może coś się zawiesiło.Ty tez uważasz Stany za krainę wiecznej szczęśliwości i raj na Ziemi?Zastanów się jak mały jest prezydent tego kraju,co jedza ci ludzie,jakie filmy ich bawią,jak okropnie się panoszą w Iraku,rządni ich bogactw naturalnych...Wybacz,ale dla mnie to strasznie 'niskie'....

Bladyrunner:
"Wielkość, to także wielkie błędy" jak powiedział ktoś... A tak konkretnie, to dostrzegasz w Ameryce tylko same minusy (których jest faktycznie wiele), pomijając wszystko w czym nie ma ona sobie równych.

Twoje zarzuty:

1. Prezydent U.S.A. jest mały: Fakt, do wielkoludów to on nie należy ;) , poza tym nie widzę powodu aby antypatię dla jednego człowieka wybranego przez mniejszość Amerykanów  ekstrapolować na cały naród.

2. Amerykanie źle się odżywiają: A kto się dobrze odżywia, może Polacy? Najwyraźniej wychodzisz z założenia, iż "jesteśmy tym co zjemy", to raczej wąskie spojrzenie na tą sprawę.

3. Bawią ich głupie filmy: A w jakim kraju powstała "Sara", "Psy", "Kiler-ów 2-wóch" oraz "Poranek kojota" (o "Świecie według Kiepskich" nie wspomnę")?  W Stanach istnieje bardzo silne i płodne kino niezależne, które ma wiele wspaniałych dokonań, a i w Hollywood od czasu do czasu powstanie dobry film. Trzeba tylko nie zamykać się na wszystko co zza oceanu żeby o tym wiedzieć.

4. Panoszą się w Iraku: Najbardziej panoszą się tam terroryści z Iranu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej