Polski > Organizacja forum

Szanujcie swoją karmę ;-)

<< < (7/8) > >>

Terminus:
Nie zgodzę się że nie powinen być zaplecowy. Wyobrażasz sobie jak by wyglądał przy pełnej jawności? Widziałabyś żę osoby A,B,F dały Ci dziś plusy, a N,U,W minusy, i dalej wiśta wbijać im nóż w plecy, bo taka przecież jest nasza natura i niewiele się na to poradzi. Wolę już tak, jak jest; gdy widzę że ubyło mi karmy to zastanawiam się np. kto mógł poczuć się czymś dotknięty lub obrażony, staram się odnaleźć błędy w swoim stylu, podejściu... robię to samodzielnie, mam zatem największą korzyść.

Jawność krytyki negatywnej to zatem według mnie nakręcanie frustracji i konfliktów. Z kolei nie musi być tak jeśli chodzi o komentarze pozytywne (dodawanie karmy). Są fora, na których istnieje system podziękowań - coś tożsamego z sytuacją gdy każdy może tylko dodać karmy - i odbywa się to jawnie, tj. widać na Twoim profilu, kto i kiedy Ci podziękował, a także za co. To działa wyłącznie motywująco.

Pozdrawiam

olkapolka:
A tak to w ogole nie pomyslalam:)Poniewaz nie zastanawialam sie nawet przez chwile komu by tu przywalic minusem za swoje minusy.W koncu moglabym profilaktycznie kazdemu ale zupelnie nie o to mi chodzi. Frustracje nakreca u mnie niewiedza i dlatego wolalabym jawna krytyke (za ktora dziekuje tutaj WhizzKidowi  - gdybym dostala od niego nawet 10minusow...nie dalabym mu jednego bo wiem czym moge go notorycznie draznic i staram sie poprawic.Powiem wiecej gdybym wiedziala ze to od niego to przyjelabym je ze zrozumieniem i usmiechem;))
Hm...zdaje sie ze widzimy to dokladnie odwrotnie:)
Plusy zas nie budza tylu emocji.
Postrzepilim klawiatury...a tak jak napisales : ktos sie tu zaloguje kliknie po minusie:Ty sie pozastanawiasz ja pofrustruje z niewiedzy a wlasciwie who cares?;)

Pozdrawiam ( pozostajac w nadziei ze nie okazalam sie uparta oślica;))

Q:
Tak się zastanawiam czy ta karma jest nam nadal potrzebna. Mój konflikt z Terminusem od dawna należy do przeszłości. I wygląda, że obaj wyszliśmy z niego z twarzą. (Ba, nie chwalęcy - regularnie "plusuję" nowe wydanie ;) Terma.) Wyszły w praniu fakt, że wszyscy kochamy maźka nie jest już nijaką tajemnicą, zwł, że zyskał już sankcję w postaci wiadomego awansu. P. Remuszko mimo wszystko nie okazał się nowym Kagankiem ;).

Sposobów zaś okazania aprobaty lub dezaprobaty jest tak wiele, że inteligentni ludzie i bez zabaw w +/- niejeden znajdą.

Proponuję więc te wszystkie karmy wyzerować (najwyżej zostawiając maźkowi honorową dużą jedynkę ;)) i dać sobie z nimi spokój przynajmniej do momentu (oby nigdy nie nastał) w którym znów na Forum zrobi się za gorąco. Na dziś takie rankingi - IMO - nic nie wnoszą. Zwł, że dziwnym trafem ;) ludzie którzy do tego Forum nie przystają zwykle długo tu nie wytrzymują.

maziek:
Popieram, podtrzymuję swój post w tym wątku z 9-04-2009. I tylko nie jedynka, ja się jeszcze wychowałem, że najniżej to dwójka.

draco_volantus:
też jestem za. i jeszcze jestem za tym, zeby god member był od tysięcznego posta xD

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej