Polski > Organizacja forum

Dlaczego używamy archaicznego programu od "Simple Machines"

<< < (5/7) > >>

Hoko:
A tak właściwie to o co chodzi? Bo ja tylko zmianę wyszukiwarki zaproponowałem  ::)

smf jest spoko - proste i szybkie. tylko na telefonie niewiele widać.

Q:

--- Cytat: maziek w Listopada 12, 2023, 08:53:39 am ---
--- Cytat: Retsam w Listopada 12, 2023, 12:44:00 am ---...potwierdzam wykrycie błędu poznawczego w rozumowanie niektórych dyskutantów, że było i jest 'fajnie' (z konsekwencjami opisanymi w książce "Popełniasz Koszmarny Błąd...")...
--- Koniec cytatu ---
- tu był koszmarny błąd poznawczy - to że komuś coś pasuje mimo, że zdaje sobie sprawę, że można to zrobić lepiej bądź, że mu się zwyczajnie nie chce, przy tej świadomości, zmieniać tego - to nie jest błąd poznawczy spowodowany uprzedzeniem tylko preferencja lub lenistwo ;) .
--- Koniec cytatu ---

Przy czym warto też pamiętać, że pojęcie lepszości lub gorszości zależy od dość arbitralnie przyjętych kryteriów i układów odniesienia*, a jedynym intersubiektywnym (co wcale nie znaczy obiektywnym! bo nikt nie powiedział, że jej "optyka" musi być naszą) weryfikatorem jest ewolucja, z której "punktu widzenia" wszystko jest tak długo dobre, jak długo trwa ;).

* Gdzie kryteria używane dla oceny projektu biznesowego niekoniecznie muszą mieć zastosowanie do forum internetowego.

--- Cytat: maziek w Listopada 12, 2023, 08:53:39 am ---Ale skoro Tobie zależy to możesz uderzyć do właścicieli forum. Może oni by chcieli, tylko "nie umią"?
--- Koniec cytatu ---

Przy tym dobrze by było w takim wypadku uderzyć z gotowymi propozycjami, które T.L. i skrzat (a może i nasza gromadka tu) będą mieli szanse rozważyć, przeanalizować, a nie z weźmy się i zróbcie (co mówię jako facet mający do weźmy się i zróbcie długoletnią skłonność ;)).

maziek:

--- Cytat: Hoko w Listopada 12, 2023, 12:36:55 pm ---A tak właściwie to o co chodzi?

--- Koniec cytatu ---
Ty nie udawaj niewiniątka. Wielki Brat już to zapamiętał... ;)

Retsam:
# Hej, król jest nagi! Zawołałem. W odpowiedzi usłyszałem: przecież nawet nie ma żadnego króla!

Nie wiem, kto jest webmasterem tutaj: kryptokracja zasugerowana jako ustrój nie do obalenia nabrała ciała za przykładem Edenu. Niemniej spodziewam się, że jakieś śledziki wykryją moją sugestię lektury tego przewodnika dla niego:

https://hikeseo.co/learn/onsite/technical/crawling/ (Website Crawling: A Beginners Guide). Rzeczywiście Google search engine ma swoje propozycje:

--- Cytuj ---Google has two types of crawls that it does on websites:
Discovery - where the GoogleBot discovers new web pages to add to its index
Refresh - where the GoogleBot finds changes in webpages that it has already indexed previously
--- Koniec cytatu ---

Q:

--- Cytat: Retsam w Listopada 12, 2023, 05:43:40 pm ---# Hej, król jest nagi! Zawołałem. W odpowiedzi usłyszałem: przecież nawet nie ma żadnego króla!
--- Koniec cytatu ---

Przyzwyczajaj się 8).

--- Cytat: Retsam w Listopada 12, 2023, 05:43:40 pm ---Nie wiem, kto jest webmasterem tutaj
--- Koniec cytatu ---

Numer 1 - Syn Lema. Numer 2 - (były, z przyczyn oczywistych) Mistrza Sekretarz (znany tu jako skrzat). Zapewniali mnie kiedyś, że tu do nas (zwykle w milczeniu) zaglądają.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej