Polski > Organizacja forum

Dlaczego używamy archaicznego programu od "Simple Machines"

<< < (4/7) > >>

maziek:
Ja też używam, aczkolwiek raczej jednak gugla, mnie się zdaje, że jednak duck jest słabsza.

Lieber Augustin:

--- Cytat: maziek w Listopada 11, 2023, 02:07:02 pm ---...mnie się zdaje, że jednak duck jest słabsza.

--- Koniec cytatu ---
Ostatnio chyba już nie. Mam wrażenie, że mniej więcej od pół roku szukanie zaawansowane wuja Gugla prawie nie działa. A w każdym razie dotyczy to domeny forum.lem.pl.
O, proszę, zrobiłem proste doświadczenie. Wkleiłem fragment pierwszego lepszego, oczywiście własnego, postu do obu wyszukiwarek. Wyniki mówią same za siebie:

maziek:
Możliwe w sumie. Akurat na Lemie nie ćwiczyłem tylko ogólnie. Ciekawe. Musiał coś gugiel celowo zrobić.

Retsam:
Podsumowując powyższe dywagacje i początkowe insynuacje, że się nie staram albo jestem nieporadny, bo 'wszystko jest', potwierdzam wykrycie błędu poznawczego w rozumowanie niektórych dyskutantów, że było i jest 'fajnie' (z konsekwencjami opisanymi w książce "Popełniasz Koszmarny Błąd..."). Inni za to sprawdzili (dziękuję), że 'coś jest na rzeczy', w związku z czym temat ograniczeń dostępu (trudności wyszukania) do zasobów skarbca jakim jest forum Lema, pozostaje aktualny.

Nie wiem czy webmaster może sprawdzić zdefiniowane w zwykłym pliku konfiguracyjnym parametry dostępu 'spiderów' różnych serwisów indeksujących: słaba hipoteza jest taka, że Google zaproponował modyfikację formatu dla swojego indeksera jakiś czas temu a webmaster nie zauważył tego komunikatu a indeksy Googla mają jakieś timery wygasania jeśli dostęp do zasobów zanika. Opieram ją na znanej mi niedawnej próbie moderowania zakresu dozwolonych treści czytanych przez silniki różnych AI z baz danych z zasobów internetowych, o której wiem, że była podjęta przez zaniepokojonych właścicieli tych zasobów. 'Spider' miał nie piratować widząc 'deny' na linii pliku konfiguracyjnego.

Chyba o tym nie umiem mówić po polsku: zawsze w mojej głowie były to terminy angielskie, sorry.  Poza tym moje zainteresowanie tym aspektem działania serwisów internetowych było tylko sporadyczne.

maziek:

--- Cytat: Retsam w Listopada 12, 2023, 12:44:00 am ---...potwierdzam wykrycie błędu poznawczego w rozumowanie niektórych dyskutantów, że było i jest 'fajnie' (z konsekwencjami opisanymi w książce "Popełniasz Koszmarny Błąd...")...
--- Koniec cytatu ---
- tu był koszmarny błąd poznawczy - to że komuś coś pasuje mimo, że zdaje sobie sprawę, że można to zrobić lepiej bądź, że mu się zwyczajnie nie chce, przy tej świadomości, zmieniać tego - to nie jest błąd poznawczy spowodowany uprzedzeniem tylko preferencja lub lenistwo ;) . Ale skoro Tobie zależy to możesz uderzyć do właścicieli forum. Może oni by chcieli, tylko "nie umią"?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej