Polski > Organizacja forum

Szukaj czyli brak wyszukiwarki

<< < (4/5) > >>

maziek:

--- Cytat: xetras w Lutego 15, 2021, 02:35:09 pm ---Podpada to niemal pod paranoję :)

--- Koniec cytatu ---
Paranoja to jest przejmowanie się ubrdanym sobie problemem, a tu problem jest realny. Świadczą o nim wycieki danych lub szantażowanie posiadaniem potencjalnie drogocennej lub wstydliwej wiedzy (na jedno wychodzi) :) . Nie zasilam co prawda internetu, a zwłaszcza żadnych "mediów społecznościowych" strumieniem danych z mego życia live (nie że do liva, tylko, ze "na żywo"), tym niemniej sam fakt, że każdy mail wysłany w świat prędzej czy później przejdzie przez serwer googla, a google czyta te maile (i każdy inny serwer także, nie wspominając o rozmaitych echelonach i innych) czego jestem pewny, bo łatwo się przekonać, i jest to czytanie kontekstowe, rodzi potencjalne problemy, na przykład dlatego, że posługuję się mailami (a w związku z pandemią tym bardziej) w korespondencji z klientami i potencjalnie poufne dane, których ci klienci chronią jak oka w głowie mogłyby wypłynąć - i niestety jest to fakt. Oczywiście pocieszam się, że jestem tak nędznym i małym robakiem, jak zresztą moi klienci w skali Mr. Googla, że nie chciałby nawet splunąć na mnie, nie mówiąc o wykorzystaniu, bo to tak, jakbym ja rozdeptał karaczana i napalał się, aby z rozpłyniętych wnętrzności skrobię pozyskiwać.

PS @LA, ponieważ chyba Ukraina i Polska ma umowę o ekstradycji, to możemy siedzieć w jednej celi, hihi.

Lieber Augustin:

--- Cytat: maziek w Lutego 15, 2021, 04:00:16 pm ---PS @LA, ponieważ chyba Ukraina i Polska ma umowę o ekstradycji, to możemy siedzieć w jednej celi, hihi.

--- Koniec cytatu ---
:D
Wobec braku polskiego tłumaczenia podaję rosyjskie:

Если с умным я в адский огонь попаду,
То сумею, пожалуй, прожить и в аду.
Но не дай Бог в раю с дураком оказаться!
Отведи, о Всевышний, такую беду!
                             (Omar Chajjam)

@ liv - offtopicznym marginesem:
Gdybyś Waćpan miał natchnienie, może byś tak spróbował... ten tego... przełożyć? Poetycko?
Ze swojej strony jestem gotów w razie potrzeby służyć dosłownym translejtem :)

maziek:
To teraz pytanie, które dwa wersy do mnie się stosują - pierwsze dwa - czy ostatnie dwa... ;) .

Lieber Augustin:
Nie ma takiego pytania. Komuż to siedzenie w mamrze może wydać się rajem? W każdym razie nie mnie ;)

maziek:
Dyplomata ;) ...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej