Ostatnie wiadomości

Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Hyde Park / Odp: Kwiz
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Lieber Augustin dnia Listopada 24, 2023, 10:27:41 am »
Wykluczają, a jakże. Primo szare pola to samogłoski, a secundo - wieloryb-Polikarp stoi okoniem :)
Acz na mój gust, nadziak pasuje lepiej, bo faktycznie jest niezbędny w ekwipunku. W odróżnieniu od piórnika, który służył jedynie za ozdobę, góra miał za zadanie wystraszyć przeciwnika. Z wątpliwym rezultatem...

Notabene, zamek palaczy (14) też ma alternatywę: Malbork, jak Marlboro ;D
22
« Ostatnia wiadomość wysłana przez maziek dnia Listopada 24, 2023, 09:35:21 am »
Tak kompletnie z doskoku bo dopiero zajarzyłem, że jest nowa (nowa to ona była ale dla mnie nowa) krzyżówka i nie czytając nic to tylko w kwestii 4 poziom - husarza to może być nadziak - o ile nie wykluczają go jakieś rozpoznane już przez Was reguły bądź o ile już tego nie zgadliście ;) .
23
« Ostatnia wiadomość wysłana przez olkapolka dnia Listopada 24, 2023, 12:54:10 am »
Na mojego czuja koroner jest całkowicie abstrakcyjnym hasłem z innej beczki.
Ale jak mówię: na czuja.
Czyli każdy ma trochę inaczej ustawione wektory. Tobie pasuje gojenie, mnie mniej i ok:)
W każdym razie cała krzyżówka była extra:)
24
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Lieber Augustin dnia Listopada 24, 2023, 12:41:23 am »
A według mnie gojenie jest okay. Wszak to krzyżówka "z przymrużeniem oka", i ścisłość naukowa - w sensie biologicznej niemożliwości odrastania napletka - jest tu kwestią drugorzędną. A może nawet czwartorzędną :)
To tak, jak gdybym zaczął marudzić, że koroner nie jest stomatologiem, a korona zęba to nie to samo co korona królów, więc o jaką intronizację chodzi, a ponadto ząb pod koroną niekoniecznie jest martwy, etc. ;)
25
« Ostatnia wiadomość wysłana przez olkapolka dnia Listopada 24, 2023, 12:10:13 am »
Robota dobra:)
Ale widzę, że postrzeganie "gojenia" zależy od punktu siedzenia;)
Gdyżponieważ niektóre procesy w przyrodzie są nieodwracalne - to do mnie to jednak trafia umiarkowanie. Znaczy sformułowanie hasła i odpowiedź.
Gdyby opis dotyczył np. odejścia od wiary ortodoksyjnego Żyda - to tak...takie...gojenie:)
27
Hyde Park / Odp: Co tępora, to mores...!
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Smok Eustachy dnia Listopada 23, 2023, 12:15:10 am »
Kształtują się 2 duże obozy:

Krzysztof M Maj ma powiązania z Dwiema Lewymi Ręcami, które są powiązane z Kierownikiem Jeziora. Ten z kolei hejtuje Uwaga! Naukowy Bełkot i dr Rożka, który powiązany jest z Hałabałą Hałabała z kolei pozwał Pitu Pitu, trzymające sztamę z Moniką Jaruzelską. Z drugiej strony Kierownik Jeziora to DoRzeczy i Ziemkiewicz z Cejrowskim, czyli faszyzm. Dalej: Dwie Lewe ręce mają kosę z Krytyką Polityczną, z którą powiązany jest Galopujacy Major. Tam zaś była dziewczyna Jasia Kapeli ma z nim kosę i wyzywa go od faszystów.
28
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Lieber Augustin dnia Listopada 22, 2023, 11:15:25 pm »
Czyli pozostaje sprawdzanka u zadawacza:)
Cóż, czekamy cierpliwie :)

ps. Doczekaliśmy się. Dobra robota:

29
« Ostatnia wiadomość wysłana przez olkapolka dnia Listopada 22, 2023, 11:05:24 pm »
Wg mnie, proces rozumianego z przymrużeniem oka "gojenia" jest poniekąd powrotem do stanu poprzedzającego zabieg obrzezania 8)
Ok - rozumiem ten tok, ale trafia do mnie umiarkowanie - niemniej krzyżówkę można uznać za rozwiązaną:)

Ciekawe co z tą baranicą?;)
Jest w punkt - a nie pasuje przez samogłoskę...

Czyli pozostaje sprawdzanka u zadawacza:)
30
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Lieber Augustin dnia Listopada 22, 2023, 10:56:59 pm »
Wg mnie, proces rozumianego z przymrużeniem oka "gojenia" jest poniekąd powrotem do stanu poprzedzającego zabieg obrzezania 8)
Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 10