Autor Wątek: Eksploracja Kosmosu  (Przeczytany 1032364 razy)

Cetarian

• Senior Member
Odp: Eksploracja Kosmosu
« Odpowiedź #1830 dnia: Marca 09, 2025, 02:13:01 am »
To nieprawda i nonsens.

Co konkretnie?

Odpowiedziałem w nowym wątku, w HP.

**
(Ale, by all means, próbuj, może [działając na szalonokrawcowej zasadzie] udowodnisz, że budyń, sok z buraków, albo woda po ogórkach, to lepsze paliwo niż nafta, ciekły wodór, czy metan).
Jaki jest mechanizm tego, co Ty uważasz za "zasadę szalonokrawcową"?

A ty?

maziek

• YaBB Administrator
  • God Member
  • zamiast bajek ojciec mi Lema opowiadał...
« Odpowiedź #1831 dnia: Marca 09, 2025, 09:45:10 am »
Proszę Cię Cetarianie, bez odbijania piłeczki. Zadałem proste pytanie, ponieważ wydaje mi się, że musimy pod tym pojęciem rozumieć coś innego, skoro piszesz: "próbuj, może działając na szalonokrawcowej zasadzie udowodnisz, że budyń, sok z buraków, albo woda po ogórkach, to lepsze paliwo niż nafta, ciekły wodór, czy metan". Po prostu nie rozumiem, co chcesz przez to powiedzieć. Działając metodą prób i błędów można coś ulepszyć a nie udowodnić, że coś gorszego jest lepsze. Tym się zajmuje polityka (będąca poniekąd emanacją cywilizacji zresztą).
Człowiek całe życie próbuje nie wychodzić na większego idiotę niż nim faktycznie jest - i przeważnie to mu się nie udaje (moje, z życia).

Cetarian

• Senior Member
« Odpowiedź #1832 dnia: Marca 09, 2025, 12:24:40 pm »
Proszę Cię Cetarianie, bez odbijania piłeczki. Zadałem proste pytanie, ponieważ wydaje mi się, że musimy pod tym pojęciem rozumieć coś innego, skoro piszesz: "próbuj, może działając na szalonokrawcowej zasadzie udowodnisz, że budyń, sok z buraków, albo woda po ogórkach, to lepsze paliwo niż nafta, ciekły wodór, czy metan". Po prostu nie rozumiem, co chcesz przez to powiedzieć. Działając metodą prób i błędów można coś ulepszyć a nie udowodnić, że coś gorszego jest lepsze. Tym się zajmuje polityka (będąca poniekąd emanacją cywilizacji zresztą).

Odpisałem w HP.

Q

• Juror
  • God Member
  • Jego Induktywność
« Odpowiedź #1833 dnia: Marca 12, 2025, 12:22:49 am »
Wczoraj wrócił na Ziemię tajny bezzałogowy wahadłowiec X-37B:
https://antyweb.pl/x-37b-ladowanie
"Wśród wydarzeń wszechświata nie ma ważnych i nieważnych, tylko my różnie je postrzegamy. Podział na ważne i nieważne odbywa się w naszych umysłach" - Marek Baraniecki