Polski > Lemosfera
Solaris, najstarsza ekranizacja
A-cis:
--- Cytuj ---musiałem oglądać ten film nie w latach '60, a w pażdzierniku 1970, ponieważ był to jeden z pierwszych filmów emitowanych przez program drugi telewizji ogólnopolskiej
--- Koniec cytatu ---
Zrozumiałem początkowo że ten film oglądałeś w kinie stąd nieporozumienie.
Ja telewizor kupiłem dopiero w połowie lat 70-ych więc nic dziwnego że mi to umknęło.
A szkoda.
Terminus:
Wszystkim zainteresowanym odpowiadam, że informacje na temat tego filmu, a także całe morze innych informacji, znalazłem w dokumencie "pełna bibliografia wydań polskich Lema" dostępnym na www.lem.pl w dziale 'Bilbliografia". Autorem dokumentu jest p. Lech Keller.
p. Keller był tu onegdaj kilkakrotnie gościem na forum i pamiętam, że chyba dosyć niegrzecznie go tu traktowaliśmy; muszę przyznać, że na widok w/w dokumentu zrobiło mi się wstyd przed tym człowiekiem, bowiem wykonał on DOSKONAŁĄ robotę. Prawdziwy OGROM informacji w tym pliku jest nie do przecenienia. Niestety jest anglojęzyczny, ale myślę że nawet Polak nie znający ang poradzi sobie.
Ja korzystam z tego dokumentu, osobiście, przy kompletowaniu książek Lema (wyjaśnia dokładnie zawartość i chronologię poszczególnych wydań), a także do ogólnie pojętego chwalenia się swoją wiedzą ::) jak w przypadku filmu.
Pozdrawiam.
dzi:
To jest ten Pan co pisal prace naukowa (chyba doktorat) o Lemie ale osobiscie Lema nie lubi?
Gleb:
Pochemy ne rabotaet russkiy forum, podskaJite slaviane!
Terminus:
--- Cytuj ---To jest ten Pan co pisal prace naukowa (chyba doktorat) o Lemie ale osobiscie Lema nie lubi?
--- Koniec cytatu ---
Aha ::) To on.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej