Ostatnie wiadomości

Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10
51
Hyde Park / Odp: ELONA MUSKA „KOLONIA” NA MARSIE
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Q dnia Marca 22, 2025, 12:33:32 am »
Wnioskuję, że takie - samochwalcze - zestawienie zeszłororcznych startów SpaceX to będzie za mało? ;)
https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=686555187225874&id=100076141962984
52
Hyde Park / Odp: „Zginaj się, choćbyś poskrzypywał, a nie, to cię złamią.”
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Hoko dnia Marca 21, 2025, 06:16:26 pm »

Hopaki, moglibyście w dwóch zdaniach streścić, o co się kłócicie?  ::)

W bardzo dużym uproszczeniu, którego się domagasz, chodzi mi o to, że Macron, maziek, Q i Trump (alfabetycznie) celebrują otwarcie Notre Dame po odbudowie,
a ja pytam: „Co właściwie celebrujecie?

Celebrują otwarcie atrakcji turystycznej. Nie? Co w tym takiego nadzwyczajnego?

Czym innym jest stwierdzenie, że było mniej więcej tak, jak być musiało,
a czym innym jest celebrowanie tego co mniej więcej musiało być (jeśli musiało) i było, czyli podatków w wysokości 66,6% bez reprezentacji (podaję za Lenskim via Crossan).

Myślę, że jeśli we wspomnianym celebrowaniu była jakakolwiek interesowność, to dotyczyła ona teraźniejszości i przyszłości, a nie przeszłości. W tym sensie było to wydarzenie polityczne, jak wiele innych, mniej lub bardziej podobnych, obliczonych na doraźny lub przyszły zysk. A sama atrakcja turystyczna też nie różni się od wielu innych - wszystkie, które powstały odpowiednio dawno, zawdzięczają swój byt takiemu czy innemu wyzyskowi. Po prostu przyjęto to do wiadmości - i wykorzystuje się takie budowle dla doraźnych i przyszłych celów, a nie mówi o ich likwidacji. I doprawdy nie wiem, dlaczego taka likwidacja miałaby być, co chyba sugerujesz, czymkolwiek lepszym.
53
« Ostatnia wiadomość wysłana przez maziek dnia Marca 21, 2025, 09:45:52 am »
W bardzo dużym uproszczeniu, którego się domagasz, chodzi mi o to, że Macron, maziek, Q i Trump (alfabetycznie) celebrują otwarcie Notre Dame po odbudowie,
Ja akurat nie przypominam sobie, abym tutaj to celebrował. Ale mniejsza. No to idąc za ciosem - skoro się trochę nadpaliła - należało ją rozebrać? A inne, nienadpalone katedry też rozebrać?

Czym innym jest stwierdzenie, że było mniej więcej tak, jak być musiało, a czym innym jest celebrowanie tego co mniej więcej musiało być (jeśli musiało) i było
Ale kto celebruje?

Czy w roku 2033 będziecie celebrowali stulecie otwarcia kanału białomorskiego?
Tego typu demagogiczne "pytania z sugestią" zniechęcają mnie.
54
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Cetarian dnia Marca 21, 2025, 08:02:24 am »

Czym innym jest stwierdzenie, że było mniej więcej tak, jak być musiało,
a czym innym jest celebrowanie tego co mniej więcej musiało być (jeśli musiało) i było, czyli podatków w wysokości 66,6% bez reprezentacji (podaję za Lenskim via Crossan).

Czy w roku 2033 będziecie celebrowali stulecie otwarcia kanału białomorskiego?
Skoro „było, jak być musiało”, a z kanału przynajmniej jest pożytek gospodarczy.

55
« Ostatnia wiadomość wysłana przez maziek dnia Marca 21, 2025, 07:30:01 am »
Panie, my kurturarnie interlokutujemy a nie się kłócimy. Nie można streścić ponieważ nie istnieje przedmiot dyskusji. Chłop swoje, baba swoje. Każdy mówi o czym innym o czym już kilkukrotnie nieśmiało wzmiankowałem. Cetarian ma żal do biskupów (tylko rzymskokatolickich?) en masse, ze nie wdrażali ideałów Rewolucji Francuskiej - a ja uważam, że nazbyt uogólnia a poza tym to było, co być musiało.
56
DyLEMaty / Odp: Roboty
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Q dnia Marca 21, 2025, 12:16:46 am »
Atlas też swoje potrafi:
57
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Cetarian dnia Marca 21, 2025, 12:06:39 am »

Oczywiście w idealnym świecie, w którym wina spotyka się z karą, a zasługa z nagrodą.

W idealnym świecie retrybutywistów.

*

Można się zapisywać na streszczenie na czwarty kwartał … z tym, że raczej przyszłego roku.
58
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Cetarian dnia Marca 21, 2025, 12:04:44 am »
Reasumując: Q, nie obrażaj patrona. On otwarcie zapowiedział, o czym będzie Summa.

IMHO krygował się nieco, a raczej brał w nawias jak wypada intelektualiście.

Daj, proszę, znać, jak tylko uda ci się uzyskać choćby jakiś wstęp do zarysu szkicu planów marsjańskiej kolonii Muska, albo chociaż streszczenie tego wstępu (na ca pięćdziesięciu stronach, bo krócej to już się chyba nie da). Wtedy porozmawiamy.   
59
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Q dnia Marca 20, 2025, 11:49:59 pm »
Reasumując: Q, nie obrażaj patrona. On otwarcie zapowiedział, o czym będzie Summa.

IMHO krygował się nieco, a raczej brał w nawias jak wypada intelektualiście.
60
DyLEMaty / Odp: Eksploracja Kosmosu
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Q dnia Marca 20, 2025, 11:44:01 pm »
Przyznaj, że też się fascynujesz astronautyką załogową, tylko pryncypializm nie pozwala Ci powiedzieć tego wprost ;)

ps. Linknałem Ci poprawkę znaczy... poprawiłem linkę.
Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10