co myslicie o mojej bibliografii?
blade runner
matrix
equilibrium
5 elemen
"nowy wspanialy swiat"
"rok 1984"
i czy moglibyscie mi jakos doradzic jak sie wziac do pracy i jak napisac konspekt?
Wiesz od czego pochodzi słowo "bibliografia"? - od greckiego byblos, które oznacza "książka". A ty masz 6 pozycji, z czego 4 to filmy i to jeszcze takie bzdurne, jak "matrix" (dobra, dobra, obrońcy "matrixa" nie mówimy o efektach specjalnych, tylko o przesłaniu myślowym... cieniutkie jest, a na dodatek nieoryginalne).
Szczerze - ja bym nie zaliczyła. Ale nie bój nic - nie jestem zamaskowaną panią od polskiego.

A konkretnie:
konspekt to krótkie przedstawienie tego, co zamierzasz napisać (powiedzieć). W twoim przypadku - zakładam, że masz podobnie jak inni temat dotyczący wizji przyszłości - napisałabym dość rozbudowany plan, z wypunktowanymi tematami, którymi zamierzasz się zająć, np.
1) Wstęp, przedstawienie przygotowanej literatury/filmów itp.
2) Przedstawienie najczęstszych (albo twoim zdaniem najważniejszych) przestawień przyszłości:
- utopia
- antyutopia
- społeczeństwo użytkowników komputerów
- społeczeństwo podróżujące w kosmos itp.
Oczywiście, tematy, jakimi się zajmiesz powinny pojawiać się w omawianych utworach, możesz je przedstawić kontrastowo, możesz na podstawie kilku wyciągnąć jakieś ogólne wnioski...