Ostatnie wiadomości

Strony: [1] 2 3 ... 10
1
Hyde Park / Odp: Gry najlepszym nośnikiem idei?
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Q dnia Dzisiaj o 02:38:09 am »
Zwiastun gry Jurassic Park: Survival:

(W wypadku tej idei, to faktycznie może być najlepszy nośnik - bo lepiej być zabitym i uciec, z fotela się nie ruszając, niż tylko oglądać jak kogoś innego to spotyka... 8))
2
Hyde Park / Odp: Właśnie przyszło mi do głowy...
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Q dnia Grudnia 10, 2023, 06:01:36 pm »
Łazienki brałem pod uwagę, ale pocieszając się, że w galeriach wielkopowierzchniowych wchodzi się do nich z korytarza, poszczególne sklepy jeśli mają własne, to na zapleczu, dla personelu.
3
« Ostatnia wiadomość wysłana przez maziek dnia Grudnia 10, 2023, 03:07:35 pm »
Szczerze powiedziawszy pierwsze co przyszło mi do głowy to zrzucenie balastu w łazience. Trzeba by więc jeszcze czułe wagi w sedesach zainstalować i moczomierze w pisuarach. A także liczniki papieru toaletowego, żeby z kolei klienta na wadze nie oszukać.
4
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Lieber Augustin dnia Grudnia 10, 2023, 02:44:46 pm »
Obawiam się, że złodzieje sklepowi rychło wynajdą kontrśrodek. Dajmy na to, woreczek z piaskiem, niepostrzeżenie pozostawiony gdzieś w kącie ;)
5
Lemosfera / Odp: Wywiad dla Telewizyjnych Wiadomości Literackich w TVL - niejasności
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Leming dnia Grudnia 10, 2023, 02:29:16 pm »
Dla zamknięcia tematu może warto wspomnieć, że wierna transkrypcja rzeczonego wywiadu Telewizji Literackiej (TVL) ze Stanisławem Lemem znajduje się tutaj: https://gitlab.com/olo/lem
6
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Q dnia Grudnia 10, 2023, 10:03:03 am »
Po przeczytaniu poniższych obserwacji maźka:
https://forum.lem.pl/index.php?topic=148.msg98894#msg98894
...przyszło mi do głowy (właśnie, ale czas jakiś po oddaniu się lekturze), że gdyby wszystkie towary po przyjeździe do sklepu były ważone, zaś w drzwiach sklepowych obok zwykłych bramek zainstalowane byłyby (w podłodze) czułe wagi, i system analizowałby czy waga wychodzacego klienta równa się wadze klienta wchodzącego + nabytych przez niego produktów, to jeszcze bardziej, niz tradycyjny monitoring, ukróciłoby to plagę kradzieży sklepowych.

DaleKramer, co o tym sądzisz? ;)
7
DyLEMaty / Odp: Właśnie zobaczyłem...
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Q dnia Grudnia 10, 2023, 09:48:08 am »
Coś dla miłośników ciężkich maszyn:

8
DyLEMaty / Odp: Filmy SF warte i nie warte obejrzenia
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Smok Eustachy dnia Grudnia 08, 2023, 01:48:46 am »
Idźcie na Godzillę bo dalej grają w Multikinie.
9
Hyde Park / Odp: Ciemnogród
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Q dnia Grudnia 06, 2023, 11:04:47 pm »
10
Hyde Park / Odp: Co tępora, to mores...!
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Q dnia Grudnia 06, 2023, 11:03:38 pm »
Strony: [1] 2 3 ... 10