Ostatnie wiadomości

Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
DyLEMaty / Odp: AI - przerażająca (?) wizja
« Ostatnia wiadomość wysłana przez A dnia Marzec 26, 2023, 03:36:18 pm »
Stopniowo przestaje być zabawnie. Nieotumaniona męskimi hormonami AI odkryła dla nas prawdziwa naturę kobiet, której nie widzimy, stale odurzeni jak na Kongresie Futurologicznym.
https://www.eatliver.com/women-laughing-alone-with-salad/#more-72098

To podwójne uzębienie. Ciekawe, ciekawe...
23
Lemosfera / Odp: Okamgnienie
« Ostatnia wiadomość wysłana przez A dnia Marzec 26, 2023, 02:54:43 pm »
I dobrze, że wraca, bo to książka która po ponad dwudziestu latach* nie straciła nic na aktualności.
Mnie też to zdziwiło, gdy znalazłem to forum, że nie ma tutaj dyskusji o prozie dyskursywnej Mistrza. Szkoda, bo przecież żyjemy już w świecie "Biblioteki XXI wieku".

* Wilegiatura wydała ją pierwszy raz w 2000 roku.
24
DyLEMaty / Odp: "Space - The Final Frontier"
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Smok Eustachy dnia Marzec 26, 2023, 01:14:54 pm »
https://youtu.be/UiY-O4DlvjQ Najnowsze Picard S03E06 i Mandalorian S03E04 omówione! The Bounty i Znajda. Czy seriale te coś łączy?Jakie są ich perspektywy? Czy nonszalancja wpływa na percepcję? Czy musieli się cofnąć przed oczekiwaniami widzów?
Znajdujemy się w sferze wiary, mitu i wspomnień. Przegięli z rezurekcjami. Gwiezdne Wojny wskrzesiły Palpusia a Star Trek sami wiecie kogo. Czy to się nigdy nie skończy?
Zapraszamy do wysłuchania.
25
Hyde Park / Odp: Polityczna Rzeźba
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Smok Eustachy dnia Marzec 26, 2023, 12:35:15 pm »
Podwójny agent (ang. double agent) – osoba szpiegująca jednocześnie dla dwóch różnych organizacji[1] (często wrogich do siebie nawzajem). Głównym celem podwójnego agenta jest nieoficjalne przekazywanie informacji dla danej organizacji, podczas oficjalnego szpiegowania dla innej. Często są zaufanymi agentami organizacji, dla której pracują oficjalnie, gdyż przekazują jej prawdziwe, ale bezużyteczne informacje sfabrykowane przez organizację, dla której rzeczywiście pracują. Częstą formą przekształcenia schwytanego agenta w agenta podwójnego jest groźba śmierci.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Podwójny_agent

Podwójny agent to jest zupełnie co innego.
26
DyLEMaty / Odp: AI - przerażająca (?) wizja
« Ostatnia wiadomość wysłana przez maziek dnia Marzec 26, 2023, 10:30:46 am »
Stopniowo przestaje być zabawnie. Nieotumaniona męskimi hormonami AI odkryła dla nas prawdziwa naturę kobiet, której nie widzimy, stale odurzeni jak na Kongresie Futurologicznym.
https://www.eatliver.com/women-laughing-alone-with-salad/#more-72098
27
« Ostatnia wiadomość wysłana przez xetras dnia Marzec 26, 2023, 01:32:56 am »
Mitomanię stalinizmu.
U jego narybku.

Retoryka bazuje na dmuchanej propagandzie futurystycznej.
Musk pobiera w fabryce Tesli pod Berlinem miliony litrów wody po to żeby było ekologicznie jeździć, a tymczasem media drą się według dyrektyw wydawców, że brakuje globalnie wody.
To podsuwanie debilnych i pozornych tematów.

Wcale mnie nie dziwi że gimbaza żre się między sobą. Skoro preferowane jest to w mediach to naśladują.
Gdybym miał dorastać w tych warunkach to bym był zależny od psychiatry.
Nie dziwi mnie że europejczycy wymierają.
Nowoczesne kobiety wolą mieć pieska do ułożenia, bo lojalny a nie jakiegoś faceta. Piesek lepszy do kochania - i tyle.
28
Hyde Park / Odp: Upadek Cesarstwa Rzymskiego
« Ostatnia wiadomość wysłana przez xetras dnia Marzec 26, 2023, 01:30:55 am »
Mnie się te kropki łączą. Możliwe, że po prostu nie tak interpretujesz to jak napisałem to, co chciałem wyrazić. Albo chodzi o emocje, a nie chciałem ich wywoływać. Cóż pisze skrótowo i mam niewyparzoną mordę. To napiszę jaśniej. Chodzi mi o to, że liczba aborcji nie zależy silnie od tego, jakich środków nacisku (manifestacje, zakazy itd.) się używa. Ona zależy wyłącznie od zapatrywań przyszłych matek, a te środki nacisku tychże nie zmieniają (a jeśli to w przeciwnym kierunku od pożądanego). O tym, że tak jest (o wpływie obostrzeń na realną liczbę aborcji) łatwo się przekonać, więc stosowanie środków nacisku uważam za faryzejskie, bo wiadomo że jedyne, do czego doprowadzą, to ewentualnie podziemie aborcyjne (określone tu "wieszakiem"). I o to faryzeuszostwo mi chodziło. Natomiast obostrzenia na pewno nie doprowadzą do tego, co teoretycznie obie panie chcą osiągnąć, to jest zmniejszenia liczby aborcji. Oczywiście sprawa jest zniuansowana, jeśli Ci o to chodzi, i być może na przykład pani zza granicy nie uważa, że obligatoryjnie rodzić należy płody zdeformowane a także dzieci poczęte z gwałtu lub w sytuacji zagrożenia życia matki. Tego nie wiem. Ale wiem, że pewne rzeczy wystarczy zacząć, aby się dalej żwawo potoczyły. W ogóle to jest bardzo śmieszne. Około roku 1989-90, kiedy jedynie słuszna partia oddała władzę a ostatni pierwszy sekretarz kazał sztandar wyprowadzić - natychmiast zaczęły się ruchy prolife, jak to teraz się określa (moim zdaniem całkowicie błędnie, ale to na marginesie). I taki jeden mój kolega ze studiów, wówczas w jakiejś przybudówce młodzieżowej do ZChN (albo jakiegoś jego protoplasty), podczas przypadkowej dyskusji gdzieś w akademiku na ten temat, zacietrzewiony poprosił mnie o napisanie artykułu o tym do gazetki wydawanej przez ową przybudówkę młodzieżową. Żeby była dyskusja. Napisałem dokładnie to samo - że próby odgórnego ograniczenia aborcji będą miały skutek jedynie w rozwoju podziemia aborcyjnego, większej umieralności kobiet spędzających ciąże a także zapewne bezpłodności wielu z nich w następstwie. Oczywiście artykuł nigdy się nie ukazał mimo, że kolega mnie zapewniał, że na pewno, tylko wiesz, na bieżąco coś ważnego wyskoczyło i w ramówce się nie zmieścił. Tak oto minęło ćwierć wieku z dobrym okładem i problem mentalnie stoi w tym samym punkcie, tylko silniejsi są ci, którzy chcą zamieść go do podziemia, żeby im było pięknie w duszach.
Do podręczników od etyki frustracja nie powinna być dołączana.
Obcych się boimy, ale dążymy do ich eliminacji. Innymi pogardzamy, odstają od normy - mówiła podczas wykładu w Kielcach prof. Magdalena Środa, filozofka.
Ze strachu wynika piramidalny strach. Jak się boją to po co to upubliczniają i propagują?
https://kielce.wyborcza.pl/kielce/7,47262,29584263,prof-magdalena-sroda-my-europejczycy-jestesmy-po-prostu-barbarzyncami.html

O- jeszcze - rządy kilku krajów pomogą w wymieraniu:
https://notesfrompoland.com/2023/03/21/finnish-pms-office-deny-claim-she-offered-free-abortions-to-women-from-poland/
Nie dziwi mnie taki cel (propagandowy).

29
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Q dnia Marzec 26, 2023, 01:10:11 am »
Na to tylko drwina pomaga.

A tak właściwie co masz przeciw temu panu (poza tym, że Schwab, i bogacz)? ;)
30
Lemosfera / Okamgnienie
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Q dnia Marzec 26, 2023, 01:07:06 am »
19 kwietnia wraca na księgarniane półki "Okamgnienie":
https://polter.pl/ksiazki/Kolejna-ksiazka-Lema-powroci-na-polki-ksiegarni-w99488

I przy tej okazji spytam, dlaczego nie pamiętam, byśmy o nim dyskutowali (nie zaraz w Akad., po prostu). Skleroza? Czy może dobrze pamiętam, i są jakieś przyczyny tego pominięcia?
Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 10