Polski > Wyszalnia

Czy uważacie, że olkapolka, liv i maziek powinni stracić uprawnienia?

<< < (4/20) > >>

Hornet:
Q, wyjaśnisz w jakim celu obnażasz w świetle jupiterów własne części intymne, wystawiając tym samym swoją moralną degrengoladę na widok publiczny?.
Obrażasz adminów, piszesz, że nie są dla Ciebie partnerami do rozmowy, ba!, nie są w Twoich oczach nawet ludźmi. I w takiej sytuacji oczekujesz od nich, że będą z Tobą snuć plany, jak ratować forum przed remupotworem?. Ponury żart.
Zamiast doszukiwać się spisków, w tym rzekomej niesprawiedliwości, która Cię z ich rąk spotkała, lepiej spójrz w lustro i zobacz czym się stałeś.
Obiektywnie, nie subiektywnie jesteś w marnej kondycji psychicznej. Dałeś mi tego przykład w temacie O muzyce, gdzie mój życzliwy Tobie post odebrałeś jako atak ad personam i chęć zaczepki.
Nie wiem, czy jest w ogóle sens radzić Ci, żebyś odpoczął od forum, skoro teoretycznie właśnie to robisz, a poziom chole(ry)sterolu we krwi nie spada.
Co do przyszłości forum. Jeżeli obecna formuła się wyczerpała, coraz mniej osób się na nim udziela, to może faktycznie należałoby ten rozdział zakończyć?. Decyzja w tej materii należy tylko i wyłącznie do Tomasza Lema i skrzata, nam nic do tego. Oni za to płacą i tracą na tym. Aczkolwiek dla mnie osobiście byłaby to również strata - à propos, w sytuacji zamknięcia forum, Q, sam mógłbyś założyć własne poświęcone Stanisławowi Lemowi (jak mówił Śp Jacek Kuroń - nie palcie komitetów, zakładajcie swoje). Mógłbyś być tam adminem, Cetarian (przykładowo) moderatorem i jakoś by się Wam żyło. W sumie mógłbyś to nawet teraz zrobić i zobaczyć, jak Ci pójdzie. Powodzenia.

Q:
Hornet, wyjaśnisz w jakim celu obnażasz w świetle jupiterów własne części intymne, wystawiając tym samym swoją moralną degrengoladę na widok publiczny?.

Inaczej tego skontrować się nie da.

W każdym razie mój dalszy dialog z tobą - kiedykolwiek i o czymkolwiek - nie ma sensu.

ps. Co do mojej kondycji psychicznej: nie powinienem zniżać się do odpisywania na tego typu insynuacje ale... wystarczy zajrzeć na fora ST.pl czy Fahrenheita by zobaczyć jak tam równolegle rozmawiam.

Cetarian:
Milcząca gwiazda.

Hornet, zdecydowanie wolałbym, żebyś nie załatwiał mi pracy (lub wolontariatu) u Q (ani nigdzie indziej). 
Odpowiadam tylko za moją własną krytykę Remuszki, Zemka i administratorów.
Siłą rzeczy ma ona jakąś, i to niemałą, część wspólną z krytyką prezentowaną przez Q, ale odpowiadam tylko za swoją.
W szczególności, o czym już pisałem, Q kilkakrotnie użył wobec administratorów słów, które uważam za niewłaściwe, niefortunne i wręcz naganne.

Tyle, że, moim zdaniem, proporcje są (powinny być) mniej więcej takie: dwadzieścia tysięcy talarów (itów, czy innej kosmowaluty) grzywny dla Remuszki za trollowanie Forum i dwieście talarów mandatu dla Q. 

Ale Remuszki tu nikt nie krytykuje.

Noo, Olka napisała do niego „Przestań już się wygłupiać.” [Lipiec 18, 2018, 06:24:24 pm] – co spłynęło jak pomidor po samochodzie pancernym.

*   
Wyobraźnia (rozwinięta na lekturach książek Lema) podpowiada mi, że być może … hmm, hmm, … być może Remuszko uchwycił na zdjęciach, jak Skrzat z pryncypałem ćwiczą na leśnej polanie judo … spontanicznie, bez kimon (judog).
I teraz oni się martwią, że te zdjęcia mogłyby zostać źle zrozumiane …

Spokojnie Hornet, nie napinaj się, to tylko żart. Może nieśmieszny, a na pewno niewesoły.
Ale:
jak to jest, że Zemek (tytułowy Milczący Gwiazdor) nie zdobył się dotąd nawet na jedno zdanie krytyki wobec Remuszki, choćby na pokorną suplikację typu:

„Wielce szanowny Panie Stanisławie, ośmielam się prosić, żeby Pan zechciał chociaż w części uwzględnić kierowane pod Pańskim adresem uwagi krytyczne ze strony wielu uczestników Forum.”

Oczywiście to by nic nie dało, bo Remuszko świadomie łamie zasady Forum. Przyznał to otwarcie administrator, Maziek:

Odp: [SPRAWY ORGANIZACYJNE]
« Odpowiedź #480 dnia: Maj 23, 2018, 09:00:14 pm »

„W tym miejscu muszę wspomnieć z nicka jednego użytkownika - Stanisława R. W mojej ocenie użytkownik ten celowo zachowuje się niezgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, że wymienię "pańszczyznę", ale nie tylko.”

Ale to nie szkodzi gdyż: „Sytuację zmieniło osobiste spotkanie. Piszę to, żeby było tzw. tło. To spotkanie nie zmieniło oceny sposobu jego bycia - uważam, że mógłby się trochę dopasować - ale z jakichś względów nie chce (nie uważam tego za powód do chwały ani cechę w jakimkolwiek ujęciu pozytywną). Tym niemniej na żywo jest to sympatyczny i sercowy człowiek, z którym, jak sądzę obustronnie, poczułem, że nadajemy na jednej fali.”

Czyli: „Mój kolega jest w porządku (a po wódce to wręcz dusza towarzystwa), a komu się nie podoba, niech pisze do administratora … z tym, że to ja jestem administratorem.”

Zadziwiające.

Ale nawet symbolicznego i najdelikatniejszego upomnienia nie udzielił Zemek Remuszce.

A niesymbolicznie, mając do wyboru Forum bez Remuszki, albo stronę bez Forum, Zemek i właściciel bez wahania wybierają stronę bez Forum.

Tzn. zbanujemy wszystkich (włącznie z Lieber Augustinem, którego co najmniej srebrny odlew mógłby leżeć w Sevres jako wzór osoby skrupulatnie przestrzegającej savoir vivre’u).
Zbanujemy wszystkich, ale samego Remuszki nie, gdyż albowiem kolektywna ręka nasza drży, gdyby próbujemy ją podnieść na Remuszkę choćby o milimetr. (Biało czarne? Kolorowe?)

Ewentualnie jest jeszcze taka opcja, że, aby wynagrodzić Remuszce straty moralne z powodu niemożności pisania na zamkniętym Forum, dostanie bloga na stronie lem.pl.

--- Cytat: Hornet w Lipca 22, 2018, 03:32:20 pm ---Co do przyszłości forum. Jeżeli obecna formuła się wyczerpała, coraz mniej osób się na nim udziela, to może faktycznie należałoby ten rozdział zakończyć?.

--- Koniec cytatu ---

Jeśli już, to wyczerpała się tylko formuła z Remuszką.
Pozostaje tajemnicą, czemu Skrzat i właściciel są Remuszką „fatalnie zauroczeni”? (określenie Maźka).   
(Biało czarne? Kolorowe?)

Q:

--- Cytat: Cetarian w Lipca 22, 2018, 07:11:04 pm ---Tyle, że, moim zdaniem, proporcje są (powinny być) mniej więcej takie: dwadzieścia tysięcy talarów (itów, czy innej kosmowaluty) grzywny dla Remuszki za trollowanie Forum i dwieście talarów mandatu dla Q.
--- Koniec cytatu ---

Co do tego, oczywiście, zgoda. I przyznam, że czasowa (czy nawet stała) utrata uprawnień moderatorskich by mnie nie poruszyła, ba - przyjąłbym ją z pełną pokorą (a może i skruchą), gdyby nawet proporcje były fifty-fifty. Do używania gorzkich (i ciężkich) słów wobec tego czy owego skłania mnie właśnie jednostronność administracyjnych decyzji. W wypadku jednego z administratorów - co ładnie wypunktowałeś - podszyta jawnie wyrażaną prywatną sympatią (w stężeniu budzącym wręcz uzasadnione podejrzenie uprawiania tzw. prywaty).

xpil:

--- Cytat: Cetarian w Lipca 22, 2018, 07:11:04 pm ---...co spłynęło jak pomidor po samochodzie pancernym.

--- Koniec cytatu ---

Sturlało się, chyba?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej